Ο τοίχος της κοινωνικής δικαιοσύνης

Το Inspiration Alley είναι ένας τοίχος που αποτυπώνει την ελπίδα και τη δύναμη για ένα καλύτερο μέλλον!

Ο Russ Stoddard, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Oliver Russell – ενός οργανισμού κοινωνικού αντίκτυπου με έδρα το Boise του Idaho και πελάτες σε όλο τον κόσμο – θέλησε να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει την επιδίωξη της κοινωνικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης στην κοινότητα και να δείξει ότι παρά τις αντιξοότητες, είμαστε όλοι ικανοί να πάρουμε θέση και να δημιουργήσουμε θετική αλλαγή στον κόσμο.

Έτσι, το 2020, δημιούργησε το Inspiration Alley Project, μια συλλογή τοιχογραφιών μεγάλης κλίμακας που απεικονίζουν ήρωες της κοινωνικής δικαιοσύνης – τη Malala Yousafzai, τη Maya Moore, τον Colin Kaepernick και την Dolores Huerta.

Dolores Clara Fernández Huerta: Αμερικανίδα εργατική ηγέτιδα και ακτιβίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα.

Ο στόχος για την επόμενη φάση του Inspiration Alley Project είναι η επέκτασή του για τη δημιουργία περισσότερων τοιχογραφιών, η υποστήριξη τοπικών καλλιτεχνών και η δημιουργία μιας συνοδευτικής διαδικτυακής εμπειρίας, ώστε να μπορούν να προσεγγίσουν – και να διδάξουν σχετικά με αυτούς τους αξιόλογους και εμπνευσμένους ανθρώπους.

Maya April Moore: Αμερικανίδα επαγγελματίας μπασκετμπολίστρια, η οποία έχει διακόψει την καριέρα της στο WNBA για να επικεντρωθεί στη μεταρρύθμιση του αμερικανικού συστήματος δικαιοσύνης.

Για τις επόμενες τοιχογραφίες, που αναμένεται να φτιαχτούν μετά τη συγκέντρωση χρημάτων μέσω δωρεών από όλον τον κόσμο, πολλά είναι τα πρόσωπα που έχουν προταθεί και είναι όλοι άνθρωποι που έχουν αφήσει έναν σπουδαίο αντίκτυπο στον κόσμο.

Malala Yousafzai: ακτιβίστρια για τη γυναικεία εκπαίδευση και η νεότερη βραβευμένη με Νόμπελ στον κόσμο, μόλις η δεύτερη Πακιστανή που έλαβε ποτέ Νόμπελ.

Κάποια από τα πρόσωπα που εξετάζονται είναι η Rosalie Fish, κολεγιακή αθλήτρια του στίβου και μέλος της φυλής Cowlitz, για την υπεράσπισή της υπέρ των ιθαγενών γυναικών που έχουν εξαφανιστεί ή δολοφονηθεί, ο σεφ Jose Andres του World Central Kitchen, για τις προσπάθειές του να ταΐσει τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια καταστροφών, που επί του παρόντος παρουσιάζονται στο έργο του για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας, ο Homero Gómez González, Μεξικανός περιβαλλοντικός ακτιβιστής που απήχθη και δολοφονήθηκε επειδή προστάτευε το El Rosaria Monarch Butterfly Preserve και η Greta Thunberg, ακτιβίστρια για το κλίμα και ιδρύτρια του κινήματος Fridays for Future. Ενώ, ευπρόσδεκτες είναι και οι προτάσεις του κοινού για τους ξεχωριστούς ανθρώπους που θα ήθελαν να δουν να απεικονίζονται στο Inspiration Alley.

Colin Rand Kaepernick: Αμερικανός ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων και πρώην αμυντικός του ποδοσφαίρου.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε τα καινούργια έργα τέχνης και να ελπίσουμε πως η ιδέα για το Inspiration Alley Project να επεκταθεί σε όλον τον κόσμο!

Πηγή: brightvibes