Ποδηλατώντας 8000 χλμ για το περιβάλλον

Πετάλι για το περιβάλλον, διανύοντας 8000 χιλιόμετρα, κάνει από τον περασμένο Ιούλιο η Marta Vázquez με αφετηρία την επαρχία Huelva της Ισπανίας και τέρμα την Κωνσταντινούπολη.

Τον Αύγουστο του 2020 μια καταστροφική πυρκαγιά κατέστρεψε 15.000 εκτάρια δάσους στην επαρχία Huelva, πράγμα που έκανε τη Marta να ξεκινήσει μια τεράστια διαδρομή με στόχο την αναδάσωση της περιοχής.

«Αποφάσισα να ξεκινήσω μόνη αυτό το ταξίδι με το ποδήλατο, με στόχο να συγκεντρώσω 8000 ευρώ- όσα και τα χιλιόμετρα- που θα διατεθούν για δράσεις αναδάσωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, σε συνεργασία με τους πληγέντες της επαρχίας Huelva» αναφέρει η ίδια.

Η Marta πέρασε ποδηλατώντας από Γαλλία, Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία και Μαυροβούνιο και μπήκε από την Αλβανία στην Ελλάδα. Η ίδια δηλώνει ότι σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της δεν φοβήθηκε ποτέ, καθώς συνάντησε ανθρώπους φιλόξενους, οι οποίοι ήθελαν να τη βοηθήσουν σε ό,τι χρειαζόταν. Αναχωρώντας από τη Θεσσαλονίκη μπαίνει στο τελικό στάδιο του ταξιδιού της με προορισμό την Κωνσταντινούπολη όπου φιλοδοξεί να φτάσει σε περίπου σε μερικές εβδομάδες έχοντας ολοκληρώσει το στόχο της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ