Πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), αλλά πόσοι από εμάς τελικά γνωρίζουμε πραγματικά τι μπορούμε να κάνουμε για να τους επιτύχουμε;..

Οι Στόχοι της Καλής Ζωής αντιπροσωπεύουν μια προσπάθεια να απαντηθεί αυτό το ερώτημα και να βοηθήσουν ένα παγκόσμιο κοινό να αναγνωρίσει τον ζωτικό ρόλο της ατομικής δράσης στην επίτευξή τους.

Με άξονα τους 85 τρόπους -που βρίσκονται στην καρδιά της ατζέντας SDG- καθένας από μας μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια των τεράστιων αλλαγών για τις κοινωνίες και ολόκληρο τον πλανήτη μας.

Ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτους τους στοχους;

Οι στόχοι διαμορφώθηκαν μέσω μιας συνεργασίας πολλών ενδιαφερομένων μερών, μεταξύ των Futerra, του προγράμματος YFP Sustainable Lifestyles and Education, με επικεφαλής τις κυβερνήσεις της Σουηδίας και της Ιαπωνίας που εκπροσωπούνται από το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος της Στοκχόλμης (SEI) και το Ινστιτούτο για τις παγκόσμιες περιβαλλοντικές στρατηγικές (IGES), καθώς και το περιβάλλον των Ηνωμένων Εθνών, την UNESCO και το WBCSD.

Είναι απλό, για να επιτευχθούν οι στόχοι καθένας από την πλευρά του πρέπει να κάνει ότι του αναλογεί: Κυβερνήσεις, Ιδιωτικός & Δημόσιο Τομέας, η κοινωνία των πολιτών και κυρίως όλοι εμείς!

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: