Πώς το Google Maps θα μας σώσει από τον συνωστισμό στα μέσα;

Η νέα δυνατότητα ενημέρωσης για τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς επεκτείνεται σε 100 χώρες σε όλον τον κόσμο!

Η Google επεκτείνει τον αριθμό των πόλεων στις οποίες οι Χάρτες προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τον συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς. Ο αριθμός των πόλεων που καλύπτονται αυξάνεται από περίπου 200 που είναι σήμερα, σε πάνω από 10.000 σε 100 χώρες!

Ο εντοπισμός ύπαρξης συνωστισμού ξεκίνησε το 2019, λίγο πριν την πανδημία, αλλά κατά το τελευταίο έτος η κοινωνική αποστασιοποίηση τις έκανε πιο σημαντικές από ποτέ. Οι πληροφορίες για τον συνωστισμό παράγονται από ένα μείγμα ιστορικών δεδομένων θέσης, καθώς και από αναφορές των ίδιων των χρηστών για την τοποθεσία τους. Η Google λέει, ότι τα δεδομένα ιστορικού που χρησιμοποιούνται είναι ανώνυμα.

Η Google δοκιμάζει την παροχή πληροφοριών για τα επίπεδα συνωστισμού σε μεμονωμένα βαγόνια.

Εκτός από την επέκταση των προβλέψεων συνωστισμού σε περισσότερες πόλεις, η Google τις κάνει επίσης πιο λεπτομερείς στη Νέα Υόρκη και το Σίδνεϊ. Σε αυτές τις πόλεις οι χρήστες θα βλέπουν πόσο γεμάτα είναι τα μεμονωμένα βαγόνια των τρένων, αντί για τον γενικό συνωστισμό στη γραμμή μεταφοράς, ενώ σχεδιάζει να επεκτείνει τη δυνατότητα αυτή και σε περισσότερες πόλεις σύντομα.

Η Google προσθέτει επίσης μερικά νέα χαρακτηριστικά στην ενότητα Χρονολόγιο των Χαρτών στο Android, με μια νέα καρτέλα που ονομάζεται “Insights”, και δείχνει τάσεις σχετικά με τον χρόνο και την απόσταση που έχετε περάσει χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους μεταφοράς και τα μέρη που έχετε επισκεφθεί. Υπάρχει επίσης μια καρτέλα “Ταξίδια” που συγκεντρώνει τα μέρη που επισκεφτήκατε.

Πηγή: www.theverge.com