Σπιτάκια για αδέσποτες γάτες από ελαστικά!

Οι μαθητές του Γυμνασίου Μύρινας στη Λήμνο έκαναν μία πράξη αγάπης για τις αδέσποτες γάτες της περιοχής τους.

Στo πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο των μαθητών με τίτλο «Στις αδέσποτες γατούλες με αγάπη», κατασκευάστηκαν από σπιτάκια από ελαστικά αυτοκινήτων και τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της Μύρινας ώστε οι αδέσποτες γάτες να βρίσκουν ένα ζεστό καταφύγιο για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το κρύο και τις βροχές.

Η τρυφερή και αξιέπαινη αυτή πράξη αγάπης των μαθητών, είχε την υποστήριξη του διευθυντή και των καθηγητών του Γυμνασίου Μύρινας, του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου «Αδέσποτες Ψυχές», τη δημοτική αρχή Λήμνου και την Κοινότητα Μύρινας, έχοντας ως κύριο στόχο να αναπτύξει τη φιλοζωική κουλτούρα στους νέους ανθρώπους.

Το μήνυμα μέσα από αυτή την πράξη αγάπης που θέλουν να περάσουν τα παιδιά, είναι πως τα ζώα δεν είναι αδέσποτα από επιλογή και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι άνθρωποι είναι να διορθώσουμε μία κατάσταση που εμείς οι ίδιου δημιουργήσαμε!

Τέτοιες πράξεις μας δίνουν την ελπίδα ότι η γενιά αυτών των παιδιών, θα είναι καλύτερη από τη δική μας στο θέμα των ζώων!

Πηγή: fanpage.gr