Σπιτάκια για σκύλους από ανακυκλώσιμες κούνιες

Έλληνες και ξένοι εθελοντές του εξωτερικού και της Καβάλας φτιάχνουν μαζί σπιτάκια για σκύλους από ανακυκλώσιμες κούνιες, κρεβάτια, κομοδίνα και ντουλάπες.

Συνολικά 80 νέοι από τέσσερις διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Ρουμανία) βρίσκονται στην Καβάλα, με σκοπό να κατασκευάσουν σπιτάκια για σκύλους από ανακυκλώσιμα υλικά.

Οι νεαροί εθελοντές από το εξωτερικό θα συνεργαστούν με τους εθελοντές από την Καβάλα στις δράσεις που υλοποιεί η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση ΠΥΘΙΑ, στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο διοργανώνει ο δήμος Καβάλας και η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Η ΠΥΘΙΑ είναι ένας πιστοποιημένος εθελοντικός οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που φιλοξενεί εθελοντές από κράτη-μέλη με σκοπό να διαδώσει την ιδέα  της επανάχρησης υλικών. Με τα μέλη της να αποτελούνται από νεαρούς εθελοντές η Πυθία ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη προωθώντας το οικολογικό της έργο.

Ο στόχος είναι να παραδοθούν δέκα σπιτάκια στο καταφύγιο άγριων ζώων του δήμου Καβάλας, ενώ τα υλικά διατίθενται από δωρεές των κατοίκων αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων ξυλείας. Η βασική χρηματοδότηση της δράσης γίνεται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

Πηγή: lifo