Τα μαγικά κλικ του Australian Geographic 2021 (ΙΙ)

Μανιτάρια που φωσφορίζουν στο σκοτάδι, το γεύμα ενός φαλαινοκαρχαρία και δύο Γουάλαμπι που παίζουν στην παραλία, είναι μερικά από τα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν στον φετινό διαγωνισμό φωτογραφίας 2021 Australian Geographic.

Δείτε παρακάτω τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες του Australian Geographic 2021:

“Αφού φωτογράφισα αρσενικές αράχνες-παγώνια που χόρευαν στους αμμόλοφους της τοπικής μου παραλίας, παρακολούθησα αυτή τη σκηνή με ένα λιγότερο πολύχρωμο θηλυκό να αντιμετωπίζει μια πολύ μεγαλύτερη μύγα της σάρκας”, λέει ο Clark. “Καταδεικνύει την κυνηγετική ικανότητα και τη δύναμη αυτών των μικροσκοπικών αραχνών που πηδούν, οι οποίες φτάνουν μόλις τα 5 χιλιοστά σε μήκος”. Ο Clark τράβηξε αυτή τη φωτογραφία στο Woodman Point στη Δυτική Αυστραλία.

Ο Kidd εντόπισε το σπάνιο θέαμα ενός φαλαινοκαρχαρία να τρέφεται με ένα μεγάλο κοπάδι δολωματικών ψαριών στον ύφαλο Ningaloo στη Δυτική Αυστραλία. “Οι φαλαινοκαρχαρίες δεν καταγράφονται συχνά να τρέφονται με κοπάδια δολωματικών ψαριών, καθώς συνήθως τους βλέπουμε να τρέφονται με φίλτρο”, λέει ο Kidd. ‘Είναι η πρώτη φορά που βλέπω αυτή τη συμπεριφορά μετά από πέντε χρόνια φωτογράφισης αυτών των ζώων στον ύφαλο’.

Ο Franco Tulli είπε για τη φωτογραφία του: “Το ζώο μέσα στο όστρακο είναι ένα tinyoctopus με διάμετρο περίπου δύο ίντσες. Αυτό το είδος ζώου μπορεί να χρησιμοποιήσει τις βαλβίδες ως σπίτι και για προστασία, παίρνοντας το σπίτι μαζί του καθώς κινείται. Αυτή η λήψη έγινε κατά τη διάρκεια της ήσυχης ανάπαυσής του”.

Πηγή: www.theguardian.com