Τι αλλάζει στο Instagram;

Το Instagram θα απαιτεί να δηλώνουν οι χρήστες την ημερομηνία γέννησης πράμα που θα γίνει απαραίτητο για τη χρήση της εφαρμογής

Το Instagram θα αρχίσει να απαιτεί από τους χρήστες να δηλώνουν την ημερομηνία γέννησής τους, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας για νεαρούς ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Η πληροφορία αυτή θα χρησιμοποιείται για να διασφαλίζεται ότι παρέχονται οι σωστές εμπειρίες στη κάθε ηλικιακή ομάδα.

Η εφαρμογή που ήδη τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε ότι θα είναι αυτόματα ιδιωτικοί οι λογαριασμοί των ανηλίκων κάτω των 16 ετών που θα εγγράφονται, θα ζητά από τους χρήστες την ημερομηνία γέννησης όταν θα ανοίγουν το Instagram και στη συνέχεια θα στέλνει αρκετές ειδοποιήσεις, αν κάποιος δεν συμπληρώσει αυτή την πληροφορία. Σε κάποιο σημείο, θα απαιτείται από τους χρήστες να υποβάλουν την ημερομηνία γέννησής τους, προκειμένου να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή,.

Οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν μόνο τους χρήστες του app που δεν είχαν ήδη δηλώσει την ημερομηνία γέννησής τους. Τέλος, η εταιρεία σημειώνει ότι γνωρίζει πως κάποιοι χρήστες μπορεί να δηλώσουν ψευδή ημερομηνία γέννησης και συμπλήρωσε ότι αναπτύσσει νέα τεχνολογία προκειμένου να αντιμετωπίζει τέτοια ζητήματα. Το προηγούμενο διάστημα το Instagram εξερεύνησε την πιθανότητα να δημιουργήσει μια εκδοχή της εφαρμογής για παιδιά κάτω των 13 ετών. Κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις Αμερικανών βουλευτών, που κάλεσαν το Facebook- στο οποίο ανήκει η εφαρμογή- να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδια, σχολιάζοντας ότι η εταιρεία «έχει σαφές ιστορικό αποτυχίας να προστατεύσει τα παιδιά στις πλατφόρμες της».

 

Πηγή: www.reuters.com