Το Νηπιαγωγείο στην Τανζανία που ενθαρρύνει την αγάπη για τη μάθηση!

Η μετάβαση από και προς το σχολείο για πολλά παιδιά είναι ρουτίνα, αλλά δυστυχώς για άλλα παιδιά είναι μεγάλη πρόκληση…

Με αφορμή τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες παιδιά στην περιοχή Madale της Τανζανίας, το Κοινοτικό Κέντρο Busungu που ιδρύθηκε το 2016, ανέλαβε να επιλύσει το πρόβλημα.

Η έμπνευση για την ίδρυση του σχολείου
Αυτό που τον ενέπνευσε περισσότερο, όπως εξηγεί ο ιδρυτής του Edward Busungu, ήταν η προσωπική του εμπειρία ως παιδί, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στην μετάβασή του από και προς το σχολείο. Την ιδέα του Edward, ήρθαν να υποστηρίξουν και άλλοι εθελοντές, ενώνοντας τις δυνάμεις τους.

Η εκπαίδευση
Λόγω έλλειψης κυβερνητικής χρηματοδότησης, πρωταρχικός σκοπός του κοινοτικού κέντρου είναι να παρέχει προσιτή και κατάλληλη εκπαίδευση σε περισσότερα από 400 παιδιά, ηλικίας 4-7 ετών. Ο δάσκαλοι εστιάζουν στην ενίσχυση που χρειάζονται τα παιδιά ώστε να είναι συνεργάσιμα, δημιουργικά και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες με στόχο να τα βοηθήσουν να αγαπήσουν τη μάθηση!

Οι στόχοι
Εκτός από την παροχή εκπαίδευσης, ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κοινοτικό κέντρο στο οποίο όλα τα παιδιά της Madale μπορούν να έχουν πρόσβαση στους πόρους του, συμπεριλαμβανομένων των βιβλίων και των υπολογιστών. Έτσι, μπορούν να μεγιστοποιηθούν οι ικανότητές τους με αποτέλεσμα να ανέβει σε βάθος χρόνου και το βιοτικό επίπεδο της περιοχής.

Το μεγάλο στοίχημα
Η διαφάνεια, η βιωσιμότητα και η προσπάθεια να διατηρηθεί ο τοπικός χαρακτήρας του εγχειρήματος, είναι το πιο μεγάλο στοίχημα, με την βιωσιμότητα φυσικά να είναι το πιο δύσκολο. Με μια συμβολική χρέωση των $15/μήνα ως δίδακτρα, το σχολείο προσπαθεί να καλύπτει τους μισθούς του προσωπικού και τα λειτουργικά του έξοδα. Παρόλο όμως, που κάποιους μήνες τα έσοδα δεν είναι αρκετά και η βιωσιμότητα του εγχειρήματος βρίσκεται σε κίνδυνο, η ελπίδα ότι τα δίδακτρα μπορούν να καλύπτουν τη λειτουργία του σχολείου, δίνει την απαραίτητη δύναμη να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο τους.

Πηγή: mymodernmet.com