Το σχολείο που μετατρέπει τα εναπομείναντα τρόφιμα, σε φαγητό για το σπίτι για τα παιδιά που έχουν ανάγκη

Μια σχολική κοινότητα στην Ιντιάνα έκανε κάτι πολύ απλό και ταυτόχρονα πολύ σημαντικό!..

Η σχολική περιοχή Elkhart, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Cultivate”, αποφάσισαν να βάλουν τέλος στο φαινόμενο της πείνας των μαθητών.

Ο οργανισμός αναλαμβάνει να συλλέξει τα εναπομείναντα τρόφιμα, τα οποία ανασυσκευάζει σε κατεψυγμένα γεύματα, εστιάζοντας κυρίως σε φαγητά που παρασκευάστηκαν, αλλά δεν προωθήθηκαν από τις εταιρείες τροφοδοσίας, καθώς επίσης και σε μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων.

Ο κύκλος ζωής των τροφίμων
Πολλά σχολεία ετοιμάζουν μεγάλες ποσότητες φαγητού. Η προετοιμασία περισσότερου φαγητού από αυτό που πραγματικά χρειάζεται, είναι δυστυχώς ένα κομμάτι της όλης διαδικασίας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, γίνεται συλλογή της ποσότητας που έχει περισσέψει και σε συνδυασμό με άλλα φαγητά, οι υπεύθυνοι καταφέρνουν να φτιάξουν τα ατομικά κατεψυγμένα γεύματα. Έτσι, αξιοποιώντας αυτά τα φαγητά, τα γεύματα επιστρέφουν στους ανθρώπους για τους οποίους παρασκευάστηκαν αρχικά, δηλαδή στους μαθητές!

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι το Δημοτικό Σχολείο Woodland της περιοχής, όπου κάθε Παρασκευή και μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, συνολικά 20 παιδιά βάζουν στα σακίδιά τους 8 κατεψυγμένα γεύματα! Μια διαδικασία με τεράστιο αντίκτυπο, αν αναλογιστούμε πως αυτά τα παιδιά γυρίζουν σπίτι τους χωρίς να ανησυχούν αν θα έχουν φαγητό και επικεντρώνονται αποκλειστικά και μόνο στις σχολικές τους υποχρεώσεις!

Το σχολικό σύστημα Elkhart, σκοπεύει να επεκτείνει το έξυπνο πρόγραμμα τροφίμων και σε άλλα σχολεία, καθώς το πρόβλημα της πείνας δυστυχώς δεν είναι τοπικό.

Πηγή: www.intelligentliving.co