Φροντίζοντας εγκαταλελειμμένα ζώα στο χάος του πολέμου

Μια οργάνωση εθελοντών έχει γίνει φύλακας άγγελος για τα ζωάκια που είτε εγκαταλείφθηκαν μέσα στη δίνη του πολέμου, είτε τριγυρνάνε αδέσποτα.

Καθώς οι πρόσφυγες συνεχίζουν να εισέρχονται στην Πολωνία από την Ουκρανία, μια γερμανική οργάνωση δημιούργησε καταφύγιο για τα κατοικίδια ζώα που έχουν παγιδευτεί στο χάος του πολέμου Εθελοντές προσπαθούν να παρηγορήσουν τρομοκρατημένα σκυλιά σε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο στο μικρό πολωνικό χωριό Medyka στα νότια σύνορα με την Ουκρανία.

Τα κατοικίδια ζώα, πολλά από τα οποία τα άφησαν πίσω τους πρόσφυγες που δεν είχαν άλλη επιλογή – έχουν ανάγκη από ιατρική περίθαλψη, τροφή και προσοχή. Μια από τους εθελοντές από τη Δανία, η Sonja Mortensen-Dissing, λέει ότι πολλοί ιδιοκτήτες έχουν αφήσει γράμματα με τα σκυλιά τους εκφράζοντας την ελπίδα να επανενωθούν μια μέρα με τα κατοικίδιά τους.

Η Mortensen-Dissing ήρθε μαζί με τη Sasha Winkler, μια 35χρονη από την οργάνωση Winkler Aktiv από το Chemnitz της Γερμανίας. Εξηγεί ότι το καταφύγιο φροντίζει τα ζώα που έχουν μείνει πίσω, καθώς και τα σκυλιά του δρόμου από την εμπόλεμη ζώνη.

 

Η οργάνωση συγκεντρώνει επίσης βοήθεια για να τη μεταφέρει σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ουκρανίας. Από εκεί, βοηθά στην οργάνωση ανθρώπων που μπορούν να οδηγήσουν σε μικρότερες περιοχές που έχουν πληγεί από τον πόλεμο και να παραδώσουν τροφή για τα ζώα.

Πηγή: euronews