Τα Πανεπιστήμια-Μέλη του CIVIS, ενωμένα ενάντια στον COVID-19!

To 2019, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για τη στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης 20 συμμαχιών των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων μέχρι το 2024…

Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, η Επιτροπή έχει τη φιλοδοξία να φέρει τους Ευρωπαίους κοντά και να βελτιώσει τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Πολιτών, οικοδομήθηκε από 8 Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια: Μασσαλίας, Καποδιστριακό Αθηνών, Βρυξελλών, Βουκουρεστίου, Αυτόνομο Μαδρίτης, Σαπιένζα Ρώμης, Στοκχόλμης & Τύμπιγκεν, πάνω σε σημαντικές για τους πολίτες αξίες όπως η ένταξη, η κοινωνική ισότητα και η αλληλεγγύη!

Σκοπός του, να αναλάβει την κοινωνική ευθύνη έναντι των μελλοντικών γενεών προς όφελος της ευρωπαϊκής κοινότητας. Γι’ αυτό και όλα τα πανεπιστήμια-μέλη του, τροφοδοτούνται με την αποστολή να εξυπηρετούν την τοπική κοινότητα και να συμβάλλουν ενεργά στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική δυναμική του οικοσυστήματος τους.

Η κρίση του COVID-19 ενώνει τα Πανεπιστήμια
Μπροστά στην παγκόσμια κρίση του COVID-19, το CIVIS δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο. Για τη συμβολή στην αντιμετώπισή του τα πανεπιστήμια-μέλη οργάνωσαν πολλές δράσεις αλληλεγγύης και πρωτοβουλίες προκειμένου να βοηθήσουν όσο καλύτερα μπορούν τις κοινότητές τους.

Ενδεικτικά, μερικές από τις δράσεις των πανεπιστημίων-μελών, είναι η σωματική δραστηριότητα με διαθέσιμα βίντεο στο facebook και ζωντανές συνδέσεις για μαθήματα γιόγκα, pilates, η παραχώρηση αίθουσας εκγύμνασης για την προετοιμασία 1600 λίτρων αντισηπτικών τζελ από ειδικούς, όπως επίσης και η παροχή τρισδιάστατων εκτυπωτών για την παραγωγή προστατευτικών μασκών.

Σημαντικές επίσης πρωτοβουλίες είναι η δωρεά ιατρικών προμηθειών και εξοπλισμού στις ομάδες νοσηλείας, καθώς και η δημιουργία έκτακτου ταμείου ανάγκης για τον επαναπατρισμό σπουδαστών που διαμένουν στο εξωτερικό, όπως επίσης και τα δωρεάν μαθήματα online για εκπαιδευτικούς και ηλεκτρονικές πλατφόρμες εξοπλισμένες με καταλόγους ενεργειών αλληλεγγύης, για όποιον ενδιαφέρεται να εμπλακεί!

Πηγή: www.civis.eu